Barszcz na rybich głowach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przygotować zakwas: obrane i umyte buraki pokroić na plastry, ułożyć w garnku. Zalać przegotowaną, letnią, osoloną wodą, dodać ząbki czosnku, skórkę chleba, przykryć lnianą ściereczką, odstawić na pięć dni. Na głowach karpia, borowikach i włoszczyźnie ugotować wywar, przecedzić i ostudzić. Wymieszać wywar z przecedzonym zakwasem buraczanym, przyprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Można dodać trochę koncentratu buraczanego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1195
!anka

!anka

Data dodania: 2008-12-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz na rybich głowach

2010-02-25 19:26:28

Bardzo lubię barszcze i polecam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.