Boczek wędzony w słoiku

Ocena przepisu

Składniki

  • boczek 1/2 kg
  • przyprawy 1 garść

Sposób przyrządzenia

Boczek obgotować około 10 minut w wodzie z przyprawami. Wyjąć, pokroić w cienkie plastry. Zwijać w ruloniki i układać ciasno w słoikach. Zalać wywarem, w którym się gotował. Pasteryzować przez kilka dni.
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 3859
Data dodania: 2008-07-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Boczek wędzony w słoiku

2010-02-25 16:57:55

Nigdy o tym nie słyszałam, ale jak się ma go dużo, to trzeba coś z nim zrobić, by się nie popsuł.

2010-02-04 14:38:35

Jeśli ma się dużo boczku z świniobicia można w ten sposób zrobić.
!Ralli#

!Ralli

2008-09-02 19:32:16

boczek na przetwory?? hmm hmm

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.