Dżdżownica

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto:

Masa:

Sposób przyrządzenia

Ciasto:
Zmiksować żółtka z cukrem, dodać olej i wodę, mąkę i proszek do pieczenia, następnie dodać pianę z białek.
Pieczemy w foremkach keksówkach 40 min w temp.180*C.
tak samo przygotowujemy drugą porcję ciasta z tym, że do drugiej dodajemy kakao.
Z mleka mąk i cukru gotujemy budyń, gdy wystygnie ucieramy z masłem, dodajemy sok z cytryny i aromat.
Ciasta kroimy na kawałki o grubości ok. 1 cm w szerz.
Każdą kromkę smarujemy masą i przyklejamy do siebie na przemian raz białe ciasto raz kakaowe ciasto i tak dalej. Na wierzch polewamy polewą czekoladową i z groszków robimy oczka i nosek
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1762
Data dodania: 2011-02-22

Zdjęcia

Dżdżownica
allka#

Dodane przez:

allka

2011-02-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżdżownica

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.