Gulasz z sarny z grzybami

Ocena przepisu

Składniki

  • mięso z sarny - łopatka lub udo 40 dag
  • sól do smaku
  • mielony czarny pieprz do smaku
  • cebula 2 szt
  • smalec 4 dag
  • mielona czerwona papryka do smaku
  • przecier pomidorowy 2 łyżki
  • wywar z mięsa
  • świeże grzyby 10 dag
  • jałowiec 2 ziarna
  • starty chleb 1 łyżka
  • pietruszka 1 natka

Sposób przyrządzenia

Kroimy sarninę w kostkę, solimy i obsypujemy pieprzem. Siekamy cebulę, którą rumienimy na smalcu, dodajemy mieloną czerwoną paprykę i obsmażamy z każdej strony. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, przykrywamy i dusimy (polewamy wywarem). Gdy mięso jest na pół miękkie, dokładamy pokrojone w plastry grzyby, jałowiec, starty chleb. Wszystko dalej dusimy, aż będzie miękkie. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 5333
Data dodania: 2010-11-02

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Gulasz z sarny z grzybami

2011-12-28 11:30:37

ciekawy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.