Kalafior z bułką tartą

Ocena przepisu

Opis

Bardzo dobry dodatek do obiadu. W naszej rodzinie używany jako zamiennik kartofli.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kalafior umyć, podzielić na cząstki i wrzucić na wrzątek osolony i doprawiony łyżeczką octu. Gotować aż zmięknie około 5-7 minut. Rozgrzać patelnię, wlać olej i zarumienić bułkę tartą. Odsączyć kalafior i polać go bułką tartą.
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 7334
Data dodania: 2009-07-04

Zdjęcia

Kalafior z bułką tartą
Helen#

Dodane przez:

Helen

2009-07-04
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Kalafior z bułką tartą

!mańka#

!mańka

2009-08-04 15:25:50

miałam dzis na obiadek, a do tego jajo sadzone, uff, ale sie napchałam, pyszota
!guga#

!guga

2009-07-18 13:40:40

teraz w sezonie codziennie kalafiorek z bułeczką gości na naszym stole, zimą pozostaje tylko kalafior z mrożonek...
!janka#

!janka

2009-07-15 12:08:58

co tu duzo gadac, klasyka jest najsmaczniejsza :) tak jak i fasolka szparagowa z identycznie zrobiona bułką :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.