• apette.pl
  • Kapusta kiszona gotowana i zasmażana na tłuszczu

Kapusta kiszona gotowana i zasmażana na tłuszczu

Ocena przepisu

Opis

Taka kapusta nadaje się jako samodzielne danie z chlebem lub do obiadu, jako dodatek.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Gotujemy swojską kiszoną kapustę do miękkości. Potem ją dokładnie odcedzamy i gdy jest zbyt kwaśna, to przepłukujemy i znów odcedzamy. Do tego dajemy : pół kostki margaryny, pokrojoną w kostkę cebulę, paloną mąkę pszenną, sól, pieprz i jarzynkę do smaku. Dusimy to aż do roztopienia tłuszczu i przysmażenia cebuli, często mieszając, by nie przywarła kapusta do dna garnka. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2801
Data dodania: 2010-02-16

Zdjęcia

Kapusta kiszona gotowana i zasmażana na tłuszczu
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-03-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Kapusta kiszona gotowana i zasmażana na tłuszczu

2010-02-18 20:55:33

Dodaję wszędzie i ich nie ma, bo albo piszę, ze błąd, albo że już jest kopia na tej stronie www.

2010-02-17 17:03:06

Szkoda,że zdjęcia nie dodałaś.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.