Karkówka w miodzie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Z miodu, przyprawy maggi, musztardy i soku z cytryny przygotować marynatę. Kotlety włożyć do marynaty i odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron. Włożyć do rondla, zalać szklanką wrzątku, dodać marchewkę pokrojoną w plastry i pokrojoną w plastry cebulę, liść laurowy i wlać pozostałą marynatę. Dusić pod przykryciem 30 minut. Podawać z ziemniakami polanymi wytworzonym sosem i ogórkami konserwowymi.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1044
Data dodania: 2011-03-30

Zdjęcia

Karkówka w miodzie
Mikka#

Dodane przez:

Mikka

2011-03-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karkówka w miodzie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.