Kiełbasa domowa z pieprzem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso okroić z tłuszczu i żyłek, pokroić w kostkę i peklować saletrą, cukrem i solą. Mieszać przez 30 minut, aż wszystkie kawałki zlepią się w jedną masę. Zostawić w chłodnym miejscu na 10 godzin. Wyjąć mięso z zalewy i dodać do niego pokrojoną w kostkę świeżą słoninę oraz przyprawy: pieprz, ziele angielskie, czosnek, tak aby wszystko zmieszało się z masą mięsną. Masę gotową włożyć do jelit wieprzowych i wędzić.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 30199
Data dodania: 2009-03-14

Zdjęcia

Kiełbasa domowa z pieprzem
Natasza1#

Dodane przez:

Natasza1

2009-12-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Kiełbasa domowa z pieprzem

2012-01-19 13:01:20

domowa kiełbasa najlepsza! wygląda... mniam :)
! dot. kielbasy domowej #

! dot. kielbasy domowej

2010-03-02 08:08:59

Pawel - super sprawa. Szkoda tylko ,ze nie dopisales pare slow na temat wedzenia . Surowa kielbase trudno jesc zas Twoje slowo "wedzic " nie wiele opisuje .

2010-02-22 22:15:44

Smak kiełbasy domowej jest o 100 razy lepszy, niż kupnej.

2010-02-22 22:11:56

Kiełbasa jak kiełbasa.
!Aloy#

!Aloy

2009-06-29 14:49:56

Ale super dobre, polecam same w sobie, jest super, smaczne
!Kolena#

!Kolena

2009-03-23 22:40:53

Mozna dodac drobno posiekanej bazylii, jest bardzo smaczne, polecam...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.