Kotlety z gotowanych ziemniaków

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać z łupin. Następnie zmielić. Szynkę kroimy w kosteczkę. Do zmielonych ziemniaków dodać jajko, mąkę ziemniaczaną, szynkę. Wyrobić masę, doprawić do smaku solą czosnkową, pieprzem kolorowym, oregano oraz sosem sojowo-grzybowym. Jeszcze raz wyrobić masę ziemniaczaną. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Kotlety można podać np z sosem pieczarkowym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1272
Data dodania: 2011-12-09

Zdjęcia

Kotlety z gotowanych ziemniaków
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-12-09
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety z gotowanych ziemniaków

2011-12-29 18:17:45

nigdy takich nie jadłam, ale zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.