Krem z serka homogenizowanego

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, gdy napęcznieje, rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Z białek ubić pianę, dodając stopniowo, pod koniec ubijania, po łyżce cukru. Ubijając dalej, wymieszać z żółtkami, serkiem, a pod koniec - cukrem waniliowym i żelatyną. Jeszcze chwilę ubijać. Włożyć do salaterki opłukanej zimną, przegotowaną wodą i ochłodzić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1818
Data dodania: 2011-01-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krem z serka homogenizowanego

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.