Langosz

Ocena przepisu

Opis

Ach ta langosza :)

Składniki

ciasto

Sposób przyrządzenia

Do miski wrzucamy drożdże, posypujemy cukrem i wlewamy trochę wody (resztę na później). Mieszamy do rozpuszczenia drożdży, dolewamy resztę wody i wsypujemy mąkę. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy 10 minut pod przykryciem.
W międzyczasie obieramy czosnek, miażdżymy i wrzucamy do miseczki, do której wlewamy trochę wody. Mieszamy aby utworzyć zawiesinę ;)
Ser ścieramy na tarce na osobny talerz.

Na patelni wylewamy olej - warstwa około 2 cm. Podgrzewamy go mocno.
Układamy połowę ciasta na patelni i rozciągamy, Smażymy aż do zarumienienia i odwracamy.
Po usmażeniu wyciągamy na talerz, serwetkami wysuszamy z tłuszczu, polewamy czosnkiem i posypujemy żółtym serem.
To samo robimy z druga połową ciasta.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 6 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1141
Data dodania: 2011-04-02

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Langosz

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.