Melon marynowany

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Melony obrane bez pestek pokroić w kostkę, przełożyć do dużego naczynia. Z wody, octu, cukru i przypraw ugotować syrop i gorącym zalać melony. Odstawić pod przykryciem na trzy dni, zalać zalewą, przecedzić i gotować 10 minut. Kawałki melona przełożyć do przygotowanych słoików i zalać przestudzoną zalewą. Słoiki zamknąć szczelnie i odstawić do ostudzenia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1554
Data dodania: 2009-03-03

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Melon marynowany

2010-02-25 17:15:31

nie robilam jego jeszcze.
!Fela#

!Fela

2009-03-07 11:56:51

Polecam dodac jeszcze kardamon, jest lepsze i takie oryginale..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.