Pieczarki w mięsie mielonym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do mięsa mielonego wbić jajko. Dodać 2 łyżki tartej bułki, przyprawę do mięsa mielonego, czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyrobić mięso, doprawić do smaku solą ziołową oraz pieprzem. Jeszcze raz wyrobić mięso. Pieczarki delikatnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, ściąć nóżki, pokroić drobniutko i dodać do mięsa mielonego. Ponownie wyrobić mięso. Każdą pieczarkę kładziemy na porcji mięsa i formujemy kule. Obtoczyć następnie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym głębokim oleju z wszystkich stron.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 829
Data dodania: 2011-12-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczarki w mięsie mielonym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.