Pierogi z kaszą jęczmienną

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

farsz

Sposób przyrządzenia

Kaszę gotować w bulionie, odcedzić i ostudzić. Z podanych składników wyrobić ciasto. Na patelni lekko podsmażyć drobno pokrojone pieczarki. Wsypać kaszę, chwilę podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem, ostudzić. Ciasto rozwałkować, wykroić krążki. Nałożyć farsz i lepić pierogi. Gotować w dużej ilości wody 5 minut od wypłynięcia. Wyłożyć na udekorowany sałatą talerz, polać śmietaną i ketchupem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 4134
Data dodania: 2009-01-11

Zdjęcia

Pierogi z kaszą jęczmienną
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-05
Deser z jabłek i śliwek
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z kaszą jęczmienną

2010-02-24 21:55:01

Lubie pierogi z każdym nadzieniem.

2010-02-04 13:51:34

Zdrowe pierogi , zaleca się jeść różne kasze.
!Sania#

!Sania

2009-06-29 11:47:46

Tez tak zrobilam Tomek, ale jeszcze posypalam szczypiorkiem drobno posiekanym..

2009-01-25 19:49:20

Moja tesciowa zawsze je podsmazala i podawala z mlekiem, sa super, polecam sprobowac

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.