Porzeczkowiec

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę mieszamy z sodą. Do mąki dodajemy 1/2 szklanki cukru, żółtka, mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Białka ubijmy z 1/2 szklanki cukru na sztywną pianę. Ciasto dzielimy na dwie części i wkładamy do lodówki na 30 minut. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę, na ciasto wykładamy porzeczki, polewamy białkami i potarkowane ciasto. Piec 50 minut w 180 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2863
Data dodania: 2010-02-28

Zdjęcia

Porzeczkowiec
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-28
Porzeczkowiec teściowej
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Porzeczkowiec

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.