Pudding biszkoptowy

Ocena przepisu

Składniki

  • jajek 5 szt
  • cukier puder 5 łyżek
  • mąka grysikowa 10 dag
  • sok i skórka z połowy cytryny

Sposób przyrządzenia

Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po trochu mąkę oraz otartą skórkę i sok z cytryny. Ubić sztywną pianę wymieszać lekko z całością. Gotować w formie budyniowej w wodzie przez 1 godzinę. Podawać z sosem szodonowym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 779
Data dodania: 2010-07-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pudding biszkoptowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.