Racuchy drożdżowe z twarogiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozmieszać z ciepłym mlekiem, dodać cukier i łyżkę mąki, odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać mąkę, żółtka, rozdrobniony widelcem twaróg, roztopione masło, ubite białka i sól, dokładnie wymieszać. Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3466
Data dodania: 2011-03-21

Zdjęcia

Racuchy drożdżowe z twarogiem
Mikka#

Dodane przez:

Mikka

2011-03-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Racuchy drożdżowe z twarogiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.