Rolada z biszkoptu

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jaja wybić, oddzielając białka od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem, dodać przesianą mąkę i wymieszać. Papier wysmarować tłuszczem i wyłożyć nim formę. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, lekko wymieszać i wlać do formy. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku. Gorący biszkopt posmarować dżemem i zwinąć.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 401
Data dodania: 2011-01-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rolada z biszkoptu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.