Sernik oblany czekoladą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ser mielimy trzykrotnie. Następnie żółtka oddzielamy od białek. Żółtka dodajemy do sera i razem ucieramy. Następnie dodajemy również budyń, pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki oraz rodzynki. Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę i łączymy je z utartą masą serową. Dokładnie mieszamy ( nie miksujemy), żeby nie zburzyć pany z białek. Tortownicę kwadratową smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy masę serową i pieczemy około 1, 5 godziny w temp. 170 *c. Po upieczeniu cały sernik łącznie z bokami polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 957
Data dodania: 2010-03-17

Zdjęcia

Sernik oblany czekoladą
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-06-05
Sernik oblany czekoladą
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik oblany czekoladą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.