Wątróbka na obiad

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wątróbkę moczymy w wodzie, myjemy i kroimy na kawałki. Mieszamy z oliwą oraz czosnkiem i imbirem. Następnie marynujemy około 20 minut, po czym wątróbkę osuszamy, oprószamy mąką i smażymy na rumiano na maśle. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na maśle. Wsypujemy ryż i smażymy, aż stanie się szklisty. Następnie ryż zalewamy bulionem, dokładamy pokrojoną w plasterki marchewkę, przyprawiamy do smaku, gotujemy 25-30 minut. Następnie na tłuszczy, który został ze smażenia mięsa podduszamy pokrojonego pora. Dodajemy wątróbkę, smażymy 2 minuty. Podajemy z wcześniej przygotowanym ryżem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1578
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wątróbka na obiad

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.