Wołowina w pieprzu

Ocena przepisu

Składniki

  • wołowina zrazowa 1 kg
  • sól 1 szczypta
  • majeranek suszony 1 szczypta
  • cebula 3 szt
  • czosnek 1 główka
  • smalec 15 dag
  • pieprz kolorowy 1 garść
  • jajka 1 szt

Sposób przyrządzenia

Wołowinę oprószyć solą i majerankiem, obłożyć plastrami cebuli i czosnku. Przykryć i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Mięso obsmażyć na smalcu bez przypraw. Jajko rozmącić a pieprz wysypać na pergamin. Ostudzoną wołowinę za pomocą pędzelka posmarować dokładnie jajkiem, obtoczyć w pieprzu. Piec w rękawie foliowym godzinę. Rozciąć rękaw i piec jeszcze 10 minut skrapiając mięso sosem z pieczenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 992
!Wiola

!Wiola

Data dodania: 2008-12-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Wołowina w pieprzu

2010-02-23 00:42:05

dla miłośników mięsa w sam raz.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.